SSeGa-project genomineerd

Sinds 2011 werken de Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappijen en het sociaal verhuurkantoor Antwerpen samen met vzw De Vliering in het SSeGa-project. Daarmee zijn we nu genomineerd voor een prijs.

Doel van het project is extra kwetsbare huurders intensief begeleiden zodat ze kunnen blijven wonen in hun sociale woning. De doelgroep van SSeGa zijn huurders die professionele hulp vermijden terwijl ze ernstige mentale gezondheidsproblemen hebben.
Door het project kunnen we de overlast beperken die de doelgroep met zich meebrengt en helpen we bewoners op weg naar een mogelijk herstel. Het is een vorm van bemoeizorg die we toepassen in de meest positieve zin van het woord. 
 
Sinds de start in 2011 hebben we al 500 sociale huurders begeleid, 3 op 5 hadden nog nooit professionele hulp gekregen.
Dat we succesvol zijn, bewijst het aantal huurders die hun woning hebben moeten verlaten omdat de overlast te groot bleef.
Dat was bij slechts 7 huurders het geval. Uit 72 inzendingen is ons project nu genomineerd voor de Open Minds Awards in de categorie ‘Ik heb toegang tot passende zorg wanneer nodig’. https://lnkd.in/ePfmHuS. Geef ons gerust jouw stem! 
 
In onze Wonen & Weten stond al eens een artikel over SSeGa.